BERICHTEN

Hieronder vindt je alle bewaarde berichten van de HOME pagina.

----------------------------------------------------------------------------------

BERICHT 20-06-2021 :

Gisteren de VROEG OP WATER- EN WEIDEVOEGELTOCHT gevaren. Nijlganzen, jonge meerkoeten, overvliegende lepelaars en ook zwaluwnesten onder de brug. Was erg leuk!

18-10-2020: HERFST EN WINTER

 

We varen ook in de herfst en winter. Maar nemen geen reserveringen aan langer dan een dag of 5 van te voren. Dit om teleurstelling door het weer te voorkomen. Zie je een prachtige herfstdag aankomen of wil je een keer 's winters onder een warme plaid door een sneeuwlandschap varen met achteraf warme chocomel bij de houtkachel. Denk dan aan ons !!!

11-03-2020  'SAMEN DE BOOT IN' gesprekken met diepgang.

We organiseren nu ook vaartochten met filosofische gesprekken of groepsgesprekken met coach 17 mei met Jan Oostenbrink (klik hier)

21-01-2020                                                        10% voorjaarskorting tot 1 april

EN VANDAAG EEN NIEUWE JURA ESPRESSOMACHINE AANGESCHAFT BIJ KALDI HEEMSTEDE (leuke winkel) MET VOLAUTOMATISCH KEUZE UIT

o.a. Cappuccino, Espresso, Flat White, Latte Macchiato, Lungo, Ristretto.

ONZE KOFFIE NU NOG LEKKERDER !!!!!!!!!!!!!!!

 

11-11-2019

WINTERSEIZOEN:

 We zijn ook 's winters te boeken en hopen op mooie vaartochten onder een warme plaid met zon en sneeuw. Een beetje de tegenhanger van de arresleetocht op de wintersport.

Wel gaan we alleen kort van te voren reserveringen aannemen, als we zeker zijn dat het geschikt weer is voor een vaartocht(ongeveer 4 dgn vooraf).

07-10-2019

Vaar mee met de stoomboot van Sinterklaas!

De Aqua volta is niet meer beschikbaar om op 17 november met de Haarlemse intocht mee te varen, maar je kan nog wel op 16 november met de Heemsteedse Sinterklaasboot meevaren. Starten op een locatie naar keuze of vanaf onze woonark met koffie en lekkers bij de houtkachel.  Bel voor info 06 30131788

18-09-2019

Einde vaarseizoen ???

Nee hoor!!! We hebben warme plaids aan boord en als je je warm aankleed is het ook met kouder weer heerlijk om te varen.

Het is veel rustiger op het Haarlemse water en met een hete kop thee/koffie of chocolade maken we desnoods een koek en zopie sfeer op het water bij gebrek aan ijs !!! 


12-09-2019

September mooie avonden met kaarslicht door Haarlem varen:

Als de wind 's avonds gaat liggen kan het heerlijk zijn om over het gladde donkere water  te glijden, waarin de lichtje van Haarlem zich spiegelen.

We hebben op speciaal verzoek, het gepresteerd om met onze Jura espressomachine, tijdens  een avondtocht een heerlijk kopje koffie aan boord te schenken (zie foto).

 

20-08-2019: Nu rondvaart Woensdags vanaf Theehuis Cruquius:

 Woensdags (eerste keer op 28 augustus) ligt de Aqua volta voor Theehuis de Cruquius. Drie keer per dag vertrekken we daar voor een mooie vaartocht van 75 min.(Vaartocht Haarlem Zuid) € 15,euro p.p.

 

AFVAARTEN OM: 10.30  /  13.00  /  15.00

 

Op de pagina 'Boek een vaartocht' kun je in de agenda onderaan bij 'VANDAAG BESCHIKBAAR' zien of de vaartochten op woensdag bij het Theehuis doorgaan.

Je kunt vooraf een plaatsje zeker stellen door te bellen met 06 30131788 

Je wordt dan op een lijst geplaatst.

EEN COFFEE/THEE TO GO, OF ANDER DRANKJE VAN HET THEEHUIS CRUQUIUS MAG MEE AAN BOORD.

---------------------------------------------------------------------------------

05-08-2019:

Ja, We Liggen op Koers met de sloep

Opstapplaats bij Theehuis  Cruquius gemaakt.

Afmeren en op een veilige manier deelnemers voor een vaartocht aan boord nemen was tot nu toe bijna niet mogelijk bij Theehuis Cruquius.

We zijn eerst het onkruid op de sterk verwaarloosde wallekant te lijf gegaan en hebben op de bestaande beschoeiing een stevige instaptrede kunnen realiseren.

Omdat ook de instappaal van de sloep inmiddels klaar is, kunnen we nu ook deelnemers aan boord nemen vanaf de Cruquius, die wat minder goed ter been zijn.

Bij het Theehuis kun je voor of na de tocht heerlijk lunchen, koffiedrinken of in de namiddag afsluiten met een High Tea.

Er wordt gewerkt aan leuke arrangementen.

Ook zijn er  ideeën geopperd, zoals vervoer van een bruidspaar vanaf gemeentehuis Heemstede in een versierde boot, waarbij ze door de bruiloftsgasten worden opgewacht bij het theehuis, een babyshower in de boot, of vervoer over water naar een picknickplaats met een door Theehuis de Cruquius gevulde picknickmand. 

Je ziet hier Theehuis Cruquius met aan de waterkant de vernieuwde steiger voor het makkelijk opstappen voor een Aqua volta rondvaart.

16-04-2019

Liggen wij op koers? of is het schipperen met ons 'cultureel' varen project in Haarlem

- Op dit moment zijn we vooral hard aan het werk om onze website professioneler en beter vindbaar te maken. Je kan ons daarbij helpen ! Deel zoveel mogelijk onze website met anderen en zet als je zelf een website hebt, indien mogelijk en gewenst, een LINK daarop naar deze website. 

- Een andere wens is een betere boekingsmethode voor vooraf geplande vaartochten, waarop je individueel kunt inschrijven. We hebben nu een goed alternatief gevonden met 'Leasureking.nl' . We hopen dit binnenkort werkend te hebben.

- Daarnaast zijn we al lekker aan het varen. Lees op deze pagina over onze spannende vaartocht met High tea, die we als promo tocht  zaterdag 13-04 hebben uitgevoerd.

- Ook wordt er aan de sloep geklust. Er wordt gewerkt aan extra kastruimte en een instappaal voor ouderen en mensen die slecht ter been zijn.

De nieuwe opstapplaats bij theehuis Cruquius