Hier zie de sloep in Actie mooie heldere wolkenlucht en alle deelnemers dik ingepakt in winterjassen. Thermoskannen met thee en koffie om op te warmen staan klaar op de motorkist, tijdens deze rondvaart zo vroeg in het seizoen.

Een frisse start op het Haarlemse Spaarne

Afgelopen zaterdag 13-04 organiseerden we een promo tocht 'met gedichten over het Spaarne' We hadden Remco van der Kruis één van de initiatiefnemers van het Haarlemse internet platform 'Spaarnestroom' aan boord. 'Spaarnestroom' geeft een podium en doet verslag van actueel cultureel en kunstzinnig aanbod in Haarlem. Ook hadden we Kees Veenendaal mee bij deze vaartocht. Kees is grafisch vormgever en heeft ons logo ontworpen.

Verder was Tom Hogendoorn mee bij deze vaartocht, Tom heeft me geholpen bij de eerste opzet voor het maken van een website.

Iedereen had zich warm aangekleed en dat was ook wel nodig. Het was een dun windje en maar 7 °C. Met een lekkere warme plaid over onze benen was het toch goed te doen. Zelfs een klein buitje en wat hagel kon ons niet deren. Uiteindelijk hadden we, bij het terugvaren met de wind mee en plotseling toch nog de zon, het snel weer warm.

Vlak voor een flinke hagelbui konden we aan het eind van de vaartocht, schuilen naast de woonboot onder de overkapping van de Aqua volta. Eenmaal binnen in de woonboot hebben we met z'n allen genoten van een heerlijke high tea.

Voor een mooi verslag met meer foto's van deze vaartocht door Haarlem kun je deze link gebruiken naar Spaarnestroom.nl .